Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Gallito (1904)

maiorica | 30 Setembre, 2007 18:36

De Santiago Lope Gonzalo (1871-1906).

Política, poder i empresa a Espanya

maiorica | 29 Setembre, 2007 21:32

He trobat aquest senzill gràfic que mostra la distribució dels poders mediàtics a Espanya. És molt senzill i totalment discutible tot el que hi posa. Però dona una imatge molt genèrica, a vista d'ocell, de la correlació de forces després de la irrupció del nou diari Público.

 

El podeu trobar aquí.

Què us sembla? com ho traslladaríem al cas balear? 

Carrer Major (a Nanda Ramon)

maiorica | 26 Setembre, 2007 20:21

La iniciativa de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Ciutat, Nanda Ramon, de canviar la denominació dels carrers, places i avingudes que encara poseeixin reminiscències franquistes em sembla molt encertada, i si es fa amb seny i precisió pot donar fruits de renovació de la memòria col·lectiva a través de nous personatges de la nostra història recent.

Nanda Ramon

Tot i això, hi ha un plantejament complementari sobre la denominació de carrers que ambé hauria de aplicar-se, segons el meu modest punt de vista de ciutadà mitjà amb idees i sense euros.

 (Segueix)

De l'amor, puzzles i òrbites

maiorica | 22 Setembre, 2007 13:10

Sovint es descriu l'amor com un puzzle on han d'encaixar les seves peces. Això ho veig massa bidimensional en l'espai i gens progressiu en el temps, alhora que s'equipara a altres factors més quotidians. Tot és més multidimensional i complexe.

 (Segueix)

Roses auf dem Süden (1880)

maiorica | 19 Setembre, 2007 14:32

de Johann Strauss (1825-1899).

Je cherche après Titine (1917)

maiorica | 16 Setembre, 2007 00:00

Adagio for strings (1936)

maiorica | 14 Setembre, 2007 21:57

De Samuel Barber (1910-1981). 

Calvo, Armengol i Antich: C-AR-A o creu? (III)

maiorica | 13 Setembre, 2007 19:50

3) Francesc Antich, president de les Illes Balears

Fins aquest moment, la seva figura em genera constants dubtes. Per a mi és un dirigent desorientat, o d'imatge desdibuixada, o que no sap comunicar-se bé. O tot a la vegada. Ni il·lusio, ni eficàcia: és la incertesa personificada.

 (Segueix)

Calvo, Armengol i Antich: C-AR-A o creu? (II)

maiorica | 13 Setembre, 2007 19:45

2) Francina Armengol, presidenta del Consell de Mallorca

Si n'Aina ha estat la il·lusió, na Francina representa l'eficàcia. La seva candidatura al Consell em va provocar desconfiança: vaig pensar que pesava més la seva condició de mà dreta d'Antich al Parlament, que la seva capacitat real de governar una institució. Les seves intervencions al Parlament eren contundents, dures, implacables: unes dots molt adequades per fer oposició, però no pas per a governar.

Francina Armengol 

 (Segueix)

Calvo, Armengol i Antich: C-AR-A o creu? (I)

maiorica | 13 Setembre, 2007 19:40

Han passat poc més de 100 dies des de les passades eleccions, i cadascuna de les grans institucions ha esbossat les línies bàsiques del seu funcionament futur, a pesar del parèntesi de les vacances. És per això que no pot avaluar-se amb contundència la gestió de cadascuna d'elles, però si el perfil extern que cadascun dels seus dirigents vol donar-li, d'acord amb el seu estil i caràcter personal.

Armengol, Antich i Calvo

Tots tres pertanyen al mateix partit, i tots tres governen amb un pacte de govern amb les mateixes forces. Sis sensibilitats que, segons el póls del seu comandant, poden transmutar-s'hi en un calidoscopi enriquidor d'idees i projectes, o en un guirigay caòtic d'incoherències i personalismes.

Els resultats, al meu parer, són desiguals. 

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS