Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Promeses electorals: hi han doblers però manca voluntat

maiorica | 31 Gener, 2008 14:49

Falta poc per les eleccions, i els dos grans partits s'aboquen a repartir bones intencions en forma de promeses electorals i veure qui n'oferta més. Els 400 euros, les rebaixes del IRPF, les places d'escoleta oferides per un i augmentades per l'altre... res de nou. Però m'agradaria incidir en un aspecte: tot el que prometen, i més, és possible sense fer grans despeses addicionals. Els doblers hi són, existeixen i estan disponibles. I el problema no és només que surtin quan s'apropen uns comicis, sinó l'ús que reben al llarg dels anys de govern, sigui quin sigui el partit que governi. Aquelles partides pressupostàries que no coneixem, públiques però no publicitades, i amb una utilitat discutible. O inexistent.

Eurofighter Typhoon

 (Segueix)

Zaplana. El brazo incorrupto del PP

maiorica | 27 Gener, 2008 12:36

Libro de Alfredo Grimaldos, publicado por Editorial Foca, perteneciente al Grupo Akal. Reseña consultable aquí.

Aunque el libro ya fue publicitado en el siempre combativo blog de Urxella, me animé a hacer una presentación para el portal Baleares Liberal; pero ha sido censurada.

Hace tiempo me registré como colaborador en ese portal, simplemente para evitar que mis comentarios fuesen censurados siempre que daba una opinión divergente de las ideas del Círculo Balear. Otras, coincidentes pero insultantes, se permitían. Ahora ya no es así, y pensé que las cosas habian cambiado algo. Por eso me animé a enviar esta reseña.

Pero por lo visto, aún aplican el filtro con las noticias que envían los usuarios: en Baleares Liberal continúan publicándose "noticias" obsesionadas con la lengua, la perfidia de los nacionalismos, la horrible gestión del Pacte, las banderas, la progresía, el pancatalanismo, la violencia de los independentistas, y la falta de principios del PP que peca de "catalanismo".

Destacan especialmente los artículos de Antonio Alemany y Sebastián Urbina, autenticas erupciones amargas de bilis seudoerudita, tan decadentes como insultantes, seguramente fruto del rencor acumulado de estos pobres diablos que no consiguen que el mundo se amolde a sus ideas, ni les hagan caso en los entornos políticos a pesar de su insistente clarividencia.

En cambio, prohombres como Zaplana son literalmente intocables para todos. Al igual que en otros medios en los que tiene participación, influencia o amistad. Por eso publico aquí lo que allí, después de enviarlo tres veces, se me ha negado. Es necesario, viendo el poder y la influencia que este personaje tiene, sin que se note: y eso es lo peligroso. 

En el PP sobrarán Gallardones y Piqués; pero personajes como Zaplana, visto lo visto, son indiscutibles. No se sabe qué aporta, su ideología ni bagaje intelectual. Pero tiene su sitio garantizado dentro del pastel de las listas electorales. Diversos medios periodísticos y radiofónicos de filiación derechista no dicen ni mu sobre él, a pesar de su incansable cruzada por la ética y limpieza de nuestra clase política.

Aquí tenéis un resumen de la reseña publicada aquí.

Zaplana, el brazo incorrupto del PP

 (Segueix)

Simfonia nº 3 "Renana": Scherzo (1850)

maiorica | 24 Gener, 2008 22:52

de Robert Schumann (1810-1856)

Izquierda Unida es un cachondeo

maiorica | 23 Gener, 2008 22:15

Lo siento por Izquierda Unida, pero ellos mismos están cavando su fosa. Para ello señalaré lo que ha estado (y continúa) sucediendo a apenas 200 kilómetros de aquí, en Valencia.

EUPV

 (Segueix)

La Mañana (1875)

maiorica | 22 Gener, 2008 06:30

del Peer Gynt, de Edvard Grieg (1843-1907)

Sant Sebastià: Ball i Foc, Cal i Arena

maiorica | 21 Gener, 2008 21:23

Personalment, les festes de Sant Sebastià m'han agradat. Trobo que tenen un caràcter molt propi per si mateixes, i que no necessiten de grans atraccions ni fitxatges per aconseguir allò fonamental per qualsevol celebració ciutadana: que la gent de qualsevol edat, classe i condició s'impliqui i es llenci al carrer, gaudint de tot tipus d'ambients on escollir. Tal vegada la coincidència de Sant Sebastià amb el cap de setmana hagi ajudat; però la participació i les cares dels ciutadans que he vist em fan pensar que han sigut tota una festa. I molt important: molts immigrants (especialment llatinoamericans), participant dels foguerons amb tota tranquil·litat (la integració comença per l'estómac, sense dubte). Un bon pas.

 (Segueix)

Foguerones y agua

maiorica | 20 Gener, 2008 01:50

Cuál mejor manera de integrarse en las tradiciones autóctonas, que a través del estómago. Es la mejor política de integración de cualquier inmigrante, y no necesariamente por venir huyendo del hambre. Sin ser devoto de celebraciones allí donde he residido, he decidido andarme por la ciudad en busca del clima festivo de los foguerones y conciertos de Palma.

 (Segueix)

El Fallero (1929)

maiorica | 18 Gener, 2008 02:11

de Josep Serrano i Simeón (1873-1941).

Epistolarium

maiorica | 17 Gener, 2008 02:29

Us presento Epistolarium, un blog on he penjat les Cartes al Director que m'han publicat els diferents rotatius de les Illes: Diario de Mallorca, Última Hora i Diari de Balears, des que vaig començar a enviar-les ara fa un any.

Fins ara m'han acceptat quaranta-tres textos, tots extrets d'aquest blog -refets degut a la brevetat exigida- i publicats seixanta vegades: alguns sortiren a dos diaris, i inclús uns pocs a tots tres. Els tinc per ordre cronològic de publicació invertit, amb etiquetes per temes, i les cartes del DM duen l'enllaç a la carta dins la web del diari (als altres no es pot consultar les cartes a la web de manera permanent). També admeten comentaris.

Les tinc guardades en un mena de dossier: no sóc periodista, i mai havia publicat res. Només el fet de sortir publicades indica que estan ben escrites i poden ser interessants pels lectors. Mai havia pensat de dedicar-me a escriure, però mai se sap... potser posi el blog al meu currículum vitae: qualcú el podria comptar com un mèrit.

També vaig enviar algunes cartes a un quart diari: el Bon Dia Mallorca. No va sortir cap, tot i que m'ho esperava. Era l'època Matas, i sempre sortien els tres "autors espontanis" pro-PP... Però la última sí va sortir! (ja en època del nou govern). Però la van desfigurar tant per resumir-la, que no he tornat a enviar res més.

Fa il·lusió tenir un blog periodístic. No era el meu objectiu, però escrivint escrivint... i queda molt per dir.

Hello Dolly (1968)

maiorica | 15 Gener, 2008 08:10

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS