Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Amb la llengua no menjarem

maiorica | 31 Març, 2009 22:49

Estic avorrit, fins el tedi, del desmesurat protagonisme que adquireix de manera cíclica (per a alguns constant) el tema lingüístic i identitari en les nostres illes. Uns que defensen els drets i llibertats dels castellanoparlants, obviant que hi ha àmbits monolingües en castellà com l'administració de Justícia, Correus, Policia o la Guàrdia Civil. Uns altres que ho fan amb els catalanoparlants i defensen la seva equitat en els àmbits exclusivament en castellà, però passen per alt que a l'ensenyament, les administracions municipals i dels Consells i en la CAIB només s'utilitza el català. Ambdós defensen la seva llengua on es troba en inferioritat, però passen de llarg quan el monolingüisme és al seu favor.
 
 (Segueix)

El espíritu de la motoreta

maiorica | 29 Març, 2009 10:32

Pasaba por delante de la Audiencia Provincial cuando vi pasar un humilde Vespino. Extraño vehículo en una tierra donde has de tener coche sin necesitarlo, grande aunque no lo puedas aparcar, caro aunque no tengas con qué, y lujoso aunque no te lo merezcas. Me fijé en su conductor y pude reconocer al fiscal anticorrupción Don Juan Carrau.
Juan Carrau
 (Segueix)

Maná Maná (1968)

maiorica | 27 Març, 2009 18:07

de Piero Umiliani (1926-2001). Conocido tema gracias a su aparición en el primer episodio de los Teleñecos, allá por 1969.

Aunque pocos saben que pertenece a la banda sonora de una película porno italiana: "Svezia: inferno e paradiso".

The Barnum and Bailey's Favorite (1913)

maiorica | 24 Març, 2009 19:14

de Karl Lawrence King (1891-1971).

Canción del sembrador (1930)

maiorica | 22 Març, 2009 21:24

de la zarzuela La rosa del azafrán, de Jacinto Guerrero (1895-1951).

Barack Obama y la sanidad española

maiorica | 19 Març, 2009 21:05

Una de las iniciativas más revolucionarias -pero menos conocidas- del nuevo presidente de Estados Unidos, Barack Obama, es la profunda reforma del sistema sanitario estatal.
 
 
 (Segueix)

TV3 (1984)

maiorica | 17 Març, 2009 00:06

Catalunya (1886)

maiorica | 16 Març, 2009 16:23

d'Isaac Albéniz (1860-1909).

L'esport femení illenc a través de Sóller: Joventut Mariana vs. Círculo Sollerense

maiorica | 08 Març, 2009 20:13

Sóller és el paradigma de l'esport femení a les illes, tant dels seus èxits com de les seves contradiccions, que es fan paleses a través de la comparació de dos dels seus equips femenins.
 
Joventut Mariana de Sóller         Círculo Sollerense
 
Per un costat l'equip de bàsquet, el Joventut Mariana, el qual juga actualment a la màxima categoria estatal i s'ha consagrat com uns dels millors equips d'Espanya. Per altra banda l'equip de futbol del Círculo Sollerense, que sobreviu com pot a la categoria més baixa del fútbol regional.
 (Segueix)

Pel descans de Ramon Llull. El «intolerable fascismo lingüístico»

maiorica | 05 Març, 2009 15:15

Un artículo que dice muchas cosas que pienso de ese residuo marginal de resentidos al que denomino "Truño Dramón Llull", pijointelectuales de salón bunkerizados en su púlpito de marfil, desde el que dan lecciones a una población a la cual desprecian tanto por la ignorancia que le presumen como por el nulo caso que les hacen.

------------------------------------------------

Artículo publicado en el Diario de Mallorca del 4 de marzo. Sebastià Frau.

Cada vegada que aquests arreplegats que gosen profanar Ramon Llull signant amb son nom -pobre doctor il·luminat!- vociferen en contra de la llengua catalana, el sentit comú, la raó i algun grapat de coses més, és habitual que ens assalti un rampell. Potser la pobresa argumental que exhibeixen ens hauria d´estalviar la reacció. Pot ser que la resposta adient fos l´absència de tota resposta i el menyspreu tàcit a ses mentides i manipulacions sense traça. Potser... Tanmateix, com que els missatges silents -o el silenci com a rèplica- no sempre tenen una interpretació unívoca, fóra recomanable explicitar que el bram s´ha sentit. Així, doncs, senyors, hem sentit el vostre bram.

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS