Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

El nou Museu de la Ciència i la Tecnologia d'Alcúdia

maiorica | 07 Abril, 2007 19:09

L'antiga central tèrmica del Port d'Alcúdia es transformarà en el Museu de la Ciència i la Tecnologia de la ciutat. L'edifici fou construït per GESA a finals dels anys 50, i després de deixar de funcionar va quedar abandonat i sense saber què se'n faria. Recentment va ser cedit a l'Ajuntament, que aviat va cercar idees per trobar-li un ús.

Finalment, dintre de l'habitual línia del consistori d'aposta per la cultura i la preservació del seu patrimoni històric com a via de promoció turística del municipi, l'ajuntament ha convocat un concurs d'idees per a la rehabilitació i transformació de l'edifici, xemeneies i vivendes annexes en l'equipament citat. Es preveu que tota l'estructura arquitectònica de la central sigui preservada, i només els dipòsits seran esbucats. El concurs d'idees serà finançat pel Consell de Mallorca, i es preveu saber el guanyador dintre de tres mesos.

D'aquesta manera tota la zona de l'antiga central tèrmica serà transformada amb un nou ús, revitalitzant la primera línia de mar del Port. Si finalment es duu a terme, seria el primer museu que tractés la presència i evolució del sector industrial i tecnològic a l'illa. Fins ara els equipaments museístics gairebé no l'han tingut en compte, degut al seu escàs paper davant l'agricultura i el comerç primer, i després enfront el turisme i la construcció. La zona també podria acollir altres serveis públics, que rehabilitarien l'entorn de la central i el integrarien al casc urbà del municipi.

Amb aquest projecte, l'Ajuntament d'Alcúdia dóna un pas més per ampliar la seva oferta cultural, a més de diversificar-la, amb un equipament novedós i que assoliria un paper referent dins l'arqueologia industrial i museística, mantenint al municipi al capdavant de l'activitat cultural de la illa, avui ja força diversa.

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS