Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

La batlessa de Palma no pot ser una covard

maiorica | 27 Abril, 2007 22:06

Em molesta molt la covardia en la política. En aquesta professió s'ha de donar la cara, més si cal en els moments difícils i compromesos, per donar fe de una vocació de servei públic per tots i totes, pels partidaris i pels detractors. Durant tot un mandat, i no per campanya electoral. Hauran punts millors o pitjors en la seva gestió, però l'actual batlessa em sembla una covard.

Alguns exemples:

1.- Centre Cultural Flassaders de Palma, 17 de gener. La OCB (Obra Cultural Balear) organitzà una taula rodona amb el tema "Quines festes de Sant Sebastià volem?". A la taula rodona es convidaren tots els caps de llista de les principals forces polítiques de Palma. Acudiren Miquel Nadal (UM), Aina Calvo (PSIB), Eberhard Grosske (Bloc) i Alexandre Seguí (ERC). Es va convidar a Catalina Cirer (PP), actual batlessa, que finalment no es va presentar. Tampoc va assistir ningú del seu partit, en nom seu.

Nadal, Calvo, Felip Munar (moderador) i Grosske

Un menyspreu pels ciutadans que desitjaven sentir reflexions sobre les principals festes de la ciutat, que ens vàrem trobar sense la participació del partit que regeix l'Ajuntament.

2.- Programa "Mira lo que hay" a IB3 Televisió del 22 de gener, presentat per Carlos Dávila i Isabel Durán. Es va debatre sobre la Carta Municipal recentment aprovada, i s'hi convidaren als caps de llista de les forces polítiques presents al consistori. Eberhard Grosske i Aina Calvo hi acudiren. Catalina Cirer no va anar, amb l'excusa de portar un expert en el tema. La va representar un tinent de batle.

Com a curiositat, val a dir que el programa va convidar a un representant del Govern balear per a complementar el debat. En canvi no es va convidar a ningú del Consell de Mallorca, institució molt més afectada que el Govern per l'aprovació, ja que les seves competències d'urbanisme passaven a Cort. Era una veu que calia sentir, més que el Govern, i no hi van ser. Miquel Nadal tampoc pogué anar, ni com a candidat a Cort ni en qualitat de representant del Consell. Coses d'en Dávila.

Un nou menyspreu, ara pels televidents que desitjaven un intercanvi d'idees entre els caps de llista de Palma.

3.- L'Associació de Veïns de Son Cladera va organitzar el 27 de març un debat, al que van ser convidats els candidats de les quatre principals candidatures. Aina Calvo i Eberhard Grosske hi acudiren. Miquel Nadal fou substituït a darrera hora per la número dos de la seva llista, Cristina Cerdó. Novament Catalina Cirer rebutja anar-hi, i la persona que havia de representar-la no es presenta per "no convertir el debat en un 3 contra 1" (sic). La seva cadira restà buida.

Calvo, María Torres (moderadora), Grosske i Cerdó

Un altre menyspreu, tant per la modesta associació de veïns que volia que els seus polítics donessin respostes a les seves necessitats, com per als veïns i públic allà present.

4.- El Diario de Mallorca, a través del seu Club Diario, organitza una sèrie de debats electorals amb els candidats de les principals poblacions mallorquines... menys Palma. Tots els debats han estat programats amb molta antel·lació: què passa amb Palma?

Començo a ensumar-me quina pot ser la raó de que encara no el tinguin programat... si es fa. Espero anar errat, i que aviat el poguem veure publicitat.

I com aquests casos potser hauran més que no recordo o no he vist. Però per a mi ja és suficient.

Fa temps vaig escriure un post on, de manera més o menys divertida (almenys ho intento) em preguntava on era Aina Calvo, perquè mai se la veia a determinats diaris, ràdios o televisions. I jo deia que la veien pel carrer, amb gent, movent-se, prenent notes i coneixent els problemes de Ciutat. Tres quarts del mateix podria dir de Grosske i Nadal, cadascú amb el seu estil.

Ara em pregunto: on és Catalina Cirer? On és que només surt als diaris, a les ràdios, a IB3, a la publicitat institucional, a la seva web i a tot tipus de fotos i falques? On és en carn i ossos, en les ocasions on ha de defensar la seva gestió, la continuïtat del seu model de ciutat, allà on s'hi trobarà gent discrepant, qui no pensa com ella, on rebrà crítiques? Que potser als polítics no els podem ni tocar, que tot ho fan bé i els hem de venerar?

No em val debatre durant la campanya electoral: el debat d'idees s'ha de fer sempre que es requereixi. No durant 15 dies per demanar vots, envoltats d'assessors d'imatge, estilistes i psicòlegs. Els altres porten mesos movent-se, acudeixen allà on els demanen, l'encerten i la caguen com tothom. Ella què fa quan surt l'oportunitat de debatre? On és en persona? Si no s'avé amb les crítiques i l'oposició, idó no haver-se ficat en política: cap a casa, que allà ningú la emprenyarà.

O potser tampoc tindrem cap debat durant la campanya, per acabar d'adobar-ho?

No sé a qui votaré. Sí sé que no votaré a Catalina Cirer. Per a mi es comporta com una política covard i una rival deslleial. I espero sincerament que, algun dia, em demostri que m'equivoco. Pel bé d'una democràcia amb debat d'idees i de persones, no de fotos i mitins.

Comentaris

  1. Catalina Cirer no donarà la car

    No hi haurà cap cara a cara entre na Catalina Cirer i n'Aina Calvo per què l'actual batlessa de Palma no s'atreveix. Sap que no té discurs ni res a fer davant n'Aina i menys, totes dues, davant els ciutadans mallorquins.

    De totes formes Aina Calvo serà batelessa de Palma.

    Aina Calvo Alcaldesa de Palma!

    PerAntoni | 30/04/2007, 07:32
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS