Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

TV Mallorca i la democràcia real que encara no tenim

maiorica | 19 Maig, 2007 21:27

Si de IB3 arriben queixes i mala maror, a TV Mallorca l'ambient és ben diferent. No deixa de ser coneguda com a TV Munar, doncs la Presidenta del Consell surt avui i demà també, i el tarannà crític amb el Govern balear és molt acusat.

Però només cal veure aquí la claretat amb què a TV Mallorca (o [M]) han planificat la cobertura de la campanya electoral: entrevistes a tots els candidats al Govern, Consell i Cort, tant a ràdio com a televisió; temps dedicat als reculls informatius; debats temàtics; i emisió en diferit dels debats municipals, celebrats pel Club Diario de Mallorca. A més, tots aquests programes es poden visionar i descarregar si l'usuari ho vol. I si l'usuari ho desitja, pot veure [M] en directe amb internet, des del seu ordinador. Tot ordenat, accessible i esquemàtic.

No costaria tant fer feina amb un mínim de rigor i professionalitat. Però veient IB3, això és impossible a les illes. TV Mallorca es limita a tenir uns continguts informatius correctes i estructurats, i a complir allò que en qualsevol altre lloc donaríem per obligat i indispensable. Però és que a les Illes, la situació no es normal. I a [M] Ràdio i Televisió, almenys, compleixen amb uns mínims de coherència; començant pel fet de tenir un pressupost reduït (potser sigui el seu veritable problema) i ajustar-se a ell; o tractar als treballadors amb un mínim de tacte. Per la part que li correspon, felicitacions al senyor Antoni Moragues, director de [M], per mantenir uns serveis informatius decents; dintre del que és possible aquí a les illes, que ja té mèrit.

Fixem-nos en el programa A debat del passat dijous: la segona part del programa es va dedicar als candidats a la batlia de Palma. Acudiren els candidats de UM, Bloc i PSIB, mentres la candidata del PP s'amagava, i ni tan sols enviava algú en el seu lloc. Una vegada més, la batlessa de Palma exercint de covard i hipòcrita. Potser m'excedeixo verbalment, però no soporto aquests comportaments autoritaris i menyspreadors que aquí es donen per normals: passar de donar explicacions als electors (inclosos els propis) és un exercici d'autoritarisme i desvergonya. En fi, per a mi ho és.

Aquí podeu veure la barra i desvergonya dels qui governen la capital balear (aproximadament, des de la meïtat del vídeo). Apart d'això, el debat fou amé i entretingut. Com pot veure's, no mosseguen. Debatre és un exercici sa i no provoca acidesa d'estòmac. Hauria sigut un debat millor, de no existir el boicot de qui es queda a casa perquè no li dóna la gana de defensar res. Per alguns la democràcia és legal, però no real. O potser no són tan pocs.

Comentaris

 1. Treballadors

  Efectivament, en comparació amb IB3 tothom pot considerar que la progarmació de TV Mallorca és més digna.En comparació amb el que ha de ser un mitjà de comunicació públic és fatal ja que els contractes són precaris i subjectes al resultat de les properes eleccions

  Joana | 20/05/2007, 15:43
 2. Tv Mallorca i la democràcia real que encara no tenim

  Uep, tira tira aquí. A que vos referiu Joana amb que la programació de la tele M és més digna?
  A veure. Estic al 100% amb vos que la televisió de Mallorca te programes culturals interessantíssims i bastant ben conduits. El mateix puc dir de l'A Debat. Però això no és tota la tele, amiga meva.
  I una cosa, a ib3 manipulen indecentment la realitat informativa els peperos de torn, però no me negueu que aquí no fan el mateix, però en clau UM.
  Ib3 emet programes en castellà, M no, amb això també 100% d'acord.
  Però ara venen les meves reflexions.
  1- Val que parlen en català a telemallorca, però en quin català? el de les eles bledes? per favooooooor, deu mevet, quina cosa més horrorosa. A Ib3, els informatius passen un control de català. No sentireu cap locució mal feta. A la tele mallorca fan mal a les orelles, amb els meus respectes, però és que no trob normal que es preocupin més per la llengua els del PP que els d'UM, a fi de contes són un partit nacionalista. Correctors lingüístics ja! (ei, que parl només d'informatius, que la resta de la ib3 és igual de penosa que la telemallorca)
  Els programes esportius són infinitament millors a ib3 que a la M, la informació del temps, és superior en tot, a ib3 no es passen mitja vida repetint programes i ib3 no intenta copiar la nit al dia de tv3 com si fan, i amb bastanta poca gràcia per cert, a la tele del consell.
  Ah, per cert, no t'ho perdis, a ib3 tot funciona per subcontractes, només contracten directament els pperos, per tant també guanya en precarietat laboral, je, je...

  animalet | 31/05/2007, 11:33
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS