Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

El meu "Top 10" de la blogosfera política balear

maiorica | 23 Maig, 2007 21:27

Pels qui no estigueu massa orientats, aquí teniu -segons el meu parer- els deu blogs més destacats i interessants del panorama polític balear.

1) El blog de Miquel López Crespí. Escriptor i periodista, columnista habitual de El Mundo-El Día de Baleares. Combina escrits antics amb textos d'actualitat, sempre amb profunditat i sentit crític. És un blog de referència dins el pensament polític balear, ja que malgrat les seves conviccions (les quals no amaga) reparteix lloances i capons per a tots quan ell ho creu convenient, fruit de les seves reflexions. Els seus textos són llargs i profunds, fan pensar detingudament i fomenten la gestació d'un sentit crític propi. Indispensable, al meu parer.

2) El blog d'en Toni Roig (PSIB). Virtuts: és un dels blogs més veterans, amb dos anys de vida. Enormement pedagògic, clar i atent, en Toni fa una crítica constructiva de la vida municipal del govern de Palma juntament amb reflexions de caire més personal. El renova constantment i respon als comentaris (molts i diversos) sempre que pot. I gaudeix d'un envejable sentit de l'humor, blanc i gens feridor. Inconvenients: la seva retirada de la primera línia política fa que no estigui tan renovat com abans.

3) El blog de n'Eberhard Grosske (EU-EV). Virtuts: és més un blog de reflexió personal, més enllà d'uns comicis puntuals, ja que té any i mig de vida. Els temes són variats però sempre relacionats amb la vida quotidiana i els ciutadans, i rarament deixa indiferent a ningú. Inconvenients: a vegades arriba a ser massa cerebral, tot i que sovint és molt de la conya si el saps llegir. Alguns usuaris van a tocar els nassos (no a discrepar amb idees, s'entén), però arriben a ser divertits. És molt llegit, però poca gent s'atreveix a comentar coses (n'Eberhard no és antropòfag, que jo sàpiga). És una simple plantilla de blog, però el text ho compensa tot.

4) El blog d'en Miquel Nadal (UM). Virtuts: els seus continguts són plens d'amabilitat, mel i bones intencions. És un blog tranquil, poc freqüentat; però veterà dins el seu objectiu electoral: ja té gairebé més d'un any de vida. És la única bitàcora d'un dirigent uemita per a la participació directa, juntament amb la de Cati Julve. Inconvenients: té molt poques intervencions d'usuaris, i en Miquel peca d'excessiva prudència en la seva oratòria, diguem políticament correcte i modèlic. Algun usuari s'ha queixat de ser filtrat als comentaris, sense rebre explicacions convincents.

5) El blog de n'Aina Calvo (PSIB). Virtuts: el disseny és dinàmic i agradable als ulls. Està escrit en quatre idiomes, visualment és de fàcil lectura, i és molt funcional amb enllaç a la seva pàgina web. L'estil de n'Aina és directe, incissiu i molt clar, sense avorrir ni molestar. Inconvenients: el blog té curta vida (dos mesos i mig), tot i haver aconseguit ràpidament molts participants. El seu manteniment requereix constància. Va nèixer amb una finalitat electoral; veurem si després de les eleccions continua actiu, i reciclat amb altres finalitats devers els ciutadans.

6) El blog d'en Francesc Antich (PSIB). Virtuts: Però no se li pot negar a en Xisco dedicació i cura en els textos, intentant tocar tots els temes. El renova quasi diàriament. Pels qui vulguin entrar a fons en el programa sociata, és una bona eina. Inconvenients: estèticament és d'extrema senzillesa i nul sentit estètic (de fet, no es pot esperar massa d'una simple plantilla de blogspot). Potser massa conceptual i dens en els seus escrits. També va aparèixer massa tard, ja que només porta dos mesos de vida; i no hi ha temps de tocar totes les tecles que ell i els seus lectors voldrien.

7) En blog d'en Joan Lladó (ERC). Virtuts: disseny amb colors amables i enllaços abundants. Inconvenients: l'ha renovat molt poc en tres mesos de vida. El seu estil suggereix radicalisme ideològic (que no és el mateix que fanatisme ni violència), la qual cosa fa que els comentaris dels lectors siguin sovint exaltats, sempre a favor o en contra. Bé, políticament correcte no és.

8) El blog d'en Pedro Durán (Clau per Mallorca). Virtuts: tot i haver nascut per les eleccions, ja té uns vuit mesos de vida. Es nota compromís i voluntat de servei. Inconvenients: pràcticament desconegut, com el seu partit (excepte als voltans de Manacor). L'ortografia s'apropa més a "sa llengo baléà" que al mallorquí dialectal.

9) Les notícies de premsa del Partido Balear (PB-m). A pesar d'anomenar-se d'aquesta manera, la seva estructura és de bitàcora amb comentaris sobre la vida política balear des de l'òptica d'aquest partit. Virtuts: funciona pràcticament des de la fundació de la formació. Malgrat l'escassetat d'aparicions del partit als mitjans, mai cauen en l'agressivitat i l'insult. Defectes: ni un sol text en català.

10) El Blog d'en Xisco (UPB), el trobareu a la barra superior de la pàgina, ja que no és un enllaç directe. Simplement anecdòtic, ja que la 'Unio des Pobble Baleà' (sic) no té gairebé pes electoral. Però és la cosa més original i divertida que he vist en una campanya electoral en anys. Realment, s'ha de veure. Jo vaig estar mitja hora preguntant-me quin és el pla de campanya d'aquest candidat, entre plors i riures, a mig camí entre una ruta turística i un conte infantil. Si algú es pensava que era impossible dur a terme una campanya casolana, informal -i desvergonyida-, s'equivocava. I molt barata.

Tots ells (llevat d'en López Crespí) són candidats destacats als propers comicis per batlies, consells, o presidència del govern balear. Altres formacions, com els Verds, Entesa o el PSM, no s'hi troben representades. Simplement, perquè no he trobat cap que tingui un punt interessant que em cridi l'atenció. Fet que no els manlleva qualitat ni credibilitat, per suposat. Altrament, un decàleg limita molt (si no, la llista seria inabastable).

I més d'un dirà: blogs del PP, que no hi han, sent un partit tan gran? i tant que n'hi han! però pel meu gust, tampoc cap d'ells arriba a tenir un mínim nivell en els seus continguts (deixant apart el factor estètic, que sí està prou aconseguit). Però perquè no se'm pugui acusar de ser un pervers esquerrà o d'amagar informació, ho podeu comprovar personalment: tots ells estan allotjats en la seva moderna i funcional pàgina web, que la formació popular va construir per a donar a conèixer el seu programa.

Aquí teniu uns quants exemples, amb els candidats a diverses batlies de les illes com Sóller, Lluchmajor, Bunyola, Montuïri, Campanet o Ciutadella. Els candidats de municipis clau com Calvià, Palma, Inca o Manacor no en tenen.

Tampoc els candidats als Consells insulars, ni el candidat al Govern, tenen cap mitjà de comunicació directe per internet d'aquestes característiques. Bé, sempre ens quedaran els debats; perquè al final es debatrà. No?

Aquesta és la meva preferència personal.

Comentaris

 1. Montuïri

  Quina raó¡¡¡¡
  El candidat a del PP a Montuïri no té res a mostrar ni a oferir, però es problema greues que es poble no ho veu.
  Encara son a temps de canviar les coses.

  Joana Maria | 24/05/2007, 20:32
 2. No funciona gaire bé

  Acab d'entrar a la web siquefunciona i hevist qe no funciona gaire bé
  Curiós

  Menorca | 18/04/2008, 09:36
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS