Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Me'n vaig

maiorica | 03 Agost, 2007 20:40

Deixaré d'escriure, almenys per vacances i després ja veurem. El blog ha complit el seu deure de permetre'm exposar els meus plantejaments vistos des de la perspectiva crítica i més o menys distant i prudent.

Els lectors són més aviat pocs. Tal vegada sóc massa llarg escrivint o tal vegada massa prudent, massa reflexiu i analític, poc visceral i partidista. El meu seny català encara fa notar el seu influx. Esperava posar llum en alguns temes, però potser m'he socarrimat. Cansa, i sovint desanima. Potser m'ho he prés massa a pit.

A sobre m'han esborrat comentaris a alguns llocs. Que m'ho facin a la caduca Libertad Balear o l'embrutidora Baleares Liberal ho puc entendre, inclús fa gràcia. Però que ho faci en Grosske al seu blog ja és massa. I que els del PSM de Llubí se'ls hi hagin pujat els fums i marquin distàncies pel fet de que ja governen, doncs em sembla una falta de respecte. Alguns ja canvien amb el poder. Normal. Si de cas, sorprén qui ho fa.

En setembre veuré si val la pena reflexionar i donar idees perquè el vent se les endugui. Tanmateix, no sóc d'aquí i pertanyo a cap partit polític, ni crec que volguessin a algú massa cerebral i imprevisible. Una mica saturat i fins els collons sí que estic. Bé.

Darreres notícies que em criden l'atenció: 

1) Me n'alegro de la pausa vacacional del Bon Dia Mallorca. Potser serveixi per convertir-lo en un diari local amb continguts de veritable interés, col·laboració ciutadana, informació propera i d'interés. Fins ara ha sigut un panflet superficial, farcit de estadístiques sense interès, de fastigosa propaganda institucional del PP al Govern i els seus municipis governats, i creat per un grup editorial satèl·lit de l'antic Govern perquè el dirigís una imitació de periodista pija sense objectivitat ni capacitat, però molt guapa.

L'equip de Bon Dia desitja tornar, i amb la bona nova que canviarà de direcció des de setembre. Els hi donem l'oportunitat, tot i que dia rera dia s'han abaixat els pantalons per oferir un paperot llardós de propaganda política? Si en setembre no torna, potser millor veure sorgir una publicació a nivell insular de veritat, per a tots, partint de zero. I ja de pas, que coneguin la llengua del país.

2) Tampoc ha sortit el número de juliol de Palma el Periódico, un altre panflet mensual de lloa als poders vigents fins fa poc. Curiosament, el darrer número oferia dues diferències notòries respecte als números anteriors. En primer lloc, deixaven de sortir fotos i entrevistes a candidats del Partit Popular (un 90% dels candidats que sortien, sent generosos) per gairebé desaparèixer. I en segon lloc, les bones notícies i l'optimisme sobre el bon funcionament de la ciutat van ser substituïdes per multitud de fotografies i denúncies de deficiències als carrers de la ciutat, com si amb Cirer no existissin però amb Calvo haguessin aflorat com bolets. 

Potser ja han perdut la subvenció, o saben que la perdran. Una institució sèria no financia publicacions sectàries, vulgars, mal fetes i que sorgeixen per amiguismes polítics. Espero que hagi desaparegut, estic tip de tant paràsit polititzat.

3) I veurem que passa amb FEPAE i el seu mensual, si continua veient la ciutat color de rosa com fins ara, o troba un munt de problemes que voilà! abans ningú veia. Segurament buscarà un paper de víctima i alhora defensora dels ciutadans davant les arbitrarietats (?) de Cort. No ho tindrà fàcil, perquè Cort compta amb el seu consell: hauran de buscar la provocació per una altra banda. Tampoc li sentarà gaire bé asseure's al mateix nivell que altres associacions cíviques, a quines fins fa poc menyspreava i silenciava amb arrogància.

I res, bones vacances.

Comentaris

 1. bones vacances

  Pásatelo bien en las vacaciones y espero que con el merecido descanso se te pase ese síndrome que tienen tantos autores de blog, el síndrome de las estadísticas de visitas. No debéis obsesionaros tanto con el nº de visitas o de comentarios que recibís. Cada uno tiene su propio estilo (más elaborado, más directo, más partidista, más objetivo...) y todos ellos tienen un rincón en la blogosfera, con sus respectivos lectores. No debes adaptarte a tus lectores potenciales, sino dar continuidad a tu propio estilo y satisfacer a los lectores que ya tienes o se puedan sumar con el tiempo.

  Sólo es mi opinión, ojo con el sol, no et deixis es capell!

  Visitante n-simo | 04/08/2007, 10:07
 2. No te vayas

  Pues no, hombre. Blogs como el tuyo hacen mucha falta: aquí leo opinión independiente (y comentarios inteligentes) y escucho música magnífica. No siempre estamos de acuerdo, pero siempre me parece razonable lo que dices. Y si somos pocos lectores, pues qué le vamos a hacer: no te imagino escribiendo novelas cursis para Planeta con tal de ganar lectores. Cada uno a lo suyo, ¿no?

  Juan | 10/08/2007, 17:32
 3. Bones vacances

  Que passis unes bones vacances. I perquè dius que ningú et llegeix?. Que no et deixin comentaris no vol dir res, oi?.
  Salut!

  Lupe | 13/08/2007, 18:39
 4. Gracias

  Gracias ene, Juan y Lupe por los ánimos.

  Al dejar la pseudo-dependencia del blog se ven las cosas de otra manera, aunque se me ocurran ideas para escribir. Para arreglar el mundo siempre habrá tiempo, incluso podrán hacerlo sin mí.

  Seguiré, sin duda. Aunque todos tenemos momentos de visceralidad en los que decimos lo que sentimos, a sabiendas de que es un arrebato momentáneo. Todos los tenemos, hay que darles salida y sacarlos fuera: quién, si no, nos va a entender mejor?

  Y como no, constatar que mis reflexiones son leídas y mi música escuchada me alegra. Hincha mi ego como el de un pavo real. ¿Cuántos lectores anónimos campearán silenciosamente por aquí...?

  (políticos abstenerse)

  Manel | 18/08/2007, 14:28
 5. Re: Me'n vaig

  Yo te leo...
  Y no soy política

  Gemma | 30/08/2007, 09:48
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS