Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Calvo, Armengol i Antich: C-AR-A o creu? (I)

maiorica | 13 Setembre, 2007 19:40

Han passat poc més de 100 dies des de les passades eleccions, i cadascuna de les grans institucions ha esbossat les línies bàsiques del seu funcionament futur, a pesar del parèntesi de les vacances. És per això que no pot avaluar-se amb contundència la gestió de cadascuna d'elles, però si el perfil extern que cadascun dels seus dirigents vol donar-li, d'acord amb el seu estil i caràcter personal.

Armengol, Antich i Calvo

Tots tres pertanyen al mateix partit, i tots tres governen amb un pacte de govern amb les mateixes forces. Sis sensibilitats que, segons el póls del seu comandant, poden transmutar-s'hi en un calidoscopi enriquidor d'idees i projectes, o en un guirigay caòtic d'incoherències i personalismes.

Els resultats, al meu parer, són desiguals. 

1) Aina Calvo, batlessa de Palma

Des de la seva designació com candidata va anar de menys a més, donant-se a conèixer com una dona enèrgica, de conviccions sinceres i fora de la dialèctica política convencional. Va aconseguir treure el cap, malgrat la (premeditada?) poca presència als mitjans de comunicació. Dels públics era d'esperar, però dels privats em va decebre molt veure com se li feia un buit generalitzat, amb cap notícia, tall de veu, imatge ni fotografia en setmanes (i no parlo només de El Mundo i la Cope).

Tot i això va aconseguir il·lusionar a tots els que la conegueren en persona i fer córrer la veu, suficient per reanimar el seu partit i governar Cort amb un tripartit. Si el pacte va culminar-se fou, principalment, per la seva habilitat personal: aconseguí convèncer a Miquel Nadal, fins el punt que la col·laboració entre ells és total. Ha captivat a un enfant terrible com és en Grosske. Ha demostrat generositat i sentit democràtic amb l'oposició, donant-los veu i vot en les diferents comissions de govern, quan aquests havien arraconat l'oposició. Compta amb les plataformes i els moviments veïnals de cara als futurs projectes de Ciutat. I a diferència de l'anterior consistori, mostra una decidida voluntat de coordinar totes les àrees d'acció municipal amb contundència, sense taifes internes ni nyarros per fer i desfer.

I el més important: el seu carisma segueix sent el mateix després de les eleccions. Tracta igual a una fruitera que a una ministra. Sempre té un minut pel ciutadà. Voluntat de servei i d'escoltar no li falten; després es podrà estar d'acord o en desacord amb les seves idees o decissions; però es nota que vol (i pot) fer-ho bé pensant en la gent.

Els únics punts negatius rellevants són herència de l'anterior legislatura. Son Espases és competència del Govern; però caldria un posicionament més clar per part de Cort, no fos que els hi esclatés a les mans. Després, tant Ses Fontanelles (aprovat de manera traïdora per l'anterior equip municipal, ja en funcions i sabent-se derrotats) com la façana marítima (pendent de pagar les indemnitzacions) estan en camí de resolució. Potser massa lent, però en camí.

Tinc l'honor de conèixer-la en persona, i puc donar fe de tot el que dic. I no, no m'ha donat cap càrrec ni tinc cap sou agraït. I la panxa me l'omplo jo, tot solet. Gràcies.

Valoració final: 8'5

Comentaris

  1. Aina

    A mi és una política que em va sorprende les primeres vegades que la vaig veure en aparicions públiques i entrevistes. Després d'aquests mesos, i pel que dius, veig que la seva capacitat de negocació és sòlida. Això és molt important avui. Em va semblar molt bé que es mantingués tan ferma en les pretensions de Nadal. Sí senyor, per fi, algú coherent!. Ara el que s'haurà de veure és si té capacitat de gestió. A mem quines realitzacions deixarà d'aquí a quatre anys.

    wikitoria | 15/09/2007, 09:56
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS