Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Per ses Islas Baleares i Pes Baléà

maiorica | 02 Maig, 2008 23:12

En'a mediads dâs mès de marso, es Bal·le de Calvián relitzà unas declaratzions an sos varis medis da comunicasió on, bàsicament, deya que so partisipatzió a colque candidatura en es Congreso des PP passaba p'ês cumpliment do'na sêrie dâ pritsipis irrenonsiâbls:

Cyrano de Bergerac

1.- Sa renovazió des personas.

2.- Sa modifiquesió de s'Estatut de'Tonomya e depús normativa per pöza's baléà, am sos modalidads de mayorquí, menorquí, i ibissen, en ioc des catâlá, com'a llengofisial junt amb'âs Castellano.

3.- Que sos padres pugan n'elletgí lliuramén sa llengo en sa qu'estodïn sos fis.

4.- Es compromiso d'no pactá am partits nazi-onalistes que no defensen lo nostro edêya de la España, o que no defensan sa idêya que'n dev de gobernà en es ppartido mes votád.

Perxô, zo Bal·le de Calvián dezidí llitderá un grupo de opinión per en qu'es proximo congreso ritgional des PP s'oiga sa vâu de t'siudadans da Mallorca, Menorca, Ibisa y Fromentera y se vagi fort d'una-vés-por-todas am s'impotzisió câtalufiste an es pobble baléà de que ý ha sigüt còmplize o coautor son partid hasta ets dia de'vuy.

Aquets son sotz'pritzipis "per sets Islas Baleares":

1.- Reformá s'Êstatut dô'Utonomya, sa Lley de Normalisació Llengöstica e endemés normatiua para que es Baléà an ses modalidáds de mallorquín, menorquín i ibisén, siga sa llengo propi y ofisiá de so nostro Comunità Otônuma.

2.- Reformá sa llitgislasió par câ sos pares pugan d'elletgí sa llengô o llengos'fisiáls an qu'ý estudïn sos fîs.

3.- Reformà sa llitgislasiò par a'que mos goberni es ppartit mës votád.

Cyrano de Bergerac

Môutes de grasis.

Comentaris

 1. Re: Per ses Islas Baleares i Pes Baléà

  th'as ob·blidad de la prodijiosa modalidad Formenterenca.

  No pensaba quûn iëtra ferid com tu puguèś ferd adqueds edrors.

  Potti | 03/05/2008, 08:45
 2. Sou Gonelles

  Jo lo que trob és que sou ben betzols! Lo que feis no treu cap enlloc, és patètic i feis el ridícul. I si tenguessiu lo que heu de tenir mostrarieu sa vostra cara i no una foto trucada tan burdament. És que de veres: Lo vostro no té nom, un pet haurieu d'haver fet, enlloc de fomentar tants de dois. Però bé, tan jo com molts, vos donam per perduts, que és lo que sou i a lo màxim a lo que apirau ser.

  SouGonelles | 03/05/2008, 09:26
 3. SónGonelles

  M'ho apunto, Potti. Em fuetejaré sis vegades (menjar fuet, vull dir, que sóc un pèrfid catalanista).

  SouGonelles, la teva reacció la comparteixo totalment. Amb un petit detall: el meu text fa mofa del gonellisme, no el defensa. M'he limitat a "traduir" part del manifest del batle de Calvià (que, com és habitual en aquest col·lectiu, defensa l'existència d'un idioma balear xerrant i escrivint en castellà).

  No he afegit gaire més, perquè el contingut fa empegueir per si sol. Si veus la resta dels meus textos al blog, veuràs que uso un català normatiu d'allò més normal.

  Almenys m'he pres la molèstia d'inventar-me una "ortografia balear", quan el 90% dels gonelles escriuen en castellà. Què hi farem, som en un país lliure i tothom té dret a tot; inclús a la ignorància i la incultura.

  Manel | 03/05/2008, 18:19
 4. Ironía

  Aquí has estado bien, Manel; tremendo esfuerzo heterográfico... Pero ahora espero uno de tus artículos analíticos aclarando que la de Delgado no es la única propuesta que circula y explicando qué te parece la posición de UPyD. Hay que retratarse. Nosotros ya lo hemos hecho (http://www.upyd.es/baleares).

  Por cierto: el de "Sou Gonelles" no se entera. Y es que la ironía no está al alcance de todos.

  Abrazos.

  Juan | 05/05/2008, 22:55
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS