Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

ALS ASPIRANTS A FUNCIONARIS INTERINS SUBSTITUTS

maiorica | 04 Juny, 2008 20:36

Carta enviada a la premsa de les Illes, des del Blog d'aquest nom.
 
Voldríem expressar, a través d’aquest diari, el nostre malestar respecte a la nova resolució que regula les bases per a les llistes de professorat interí de la Conselleria d’Educació i Cultura que tendrà vigència durant els quatre propers cursos escolars. Pensam que els canvis, força radicals, que s’hi han produït no respecten els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que, per la Llei 7/2007, citada a la mateixa resolució, s’haurien de complir.

La nova regulació estableix una injustificable divisió. D’una banda, “els aspirants que formen part actualment de les llistes actuals d’admesos, que acreditin almenys un dia de servei com a funcionaris interins a centres públics docents no universitaris de les Illes Balears des de dia 1 de setembre de 2004 fins al 30 d’abril de 2008, els quals a la propera convocatòria tendran, una vegada nomenats, la consideració de funcionaris interins”. I, d’altra banda, també contempla “els nous aspirants admesos a les convocatòries [...], els quals una vegada nomenats tendran la consideració de funcionaris interins substituts”.

Pel que fa a la llista única d’aspirants a cobrir llocs de treball vacants i substitucions en règim d’interinitat, “en primer lloc figuraran els aspirants a funcionaris interins, ordenats segons la puntuació que derivi del barem [...], i a continuació els aspirants a funcionaris interins substituts, ordenats de major a menor puntuació de la mitjana de l’expedient acadèmic de la titulació o titulacions al·legades”.

Per tant, no han pensat en les persones que, com nosaltres, portam anys a les llistes d’interins sense haver estat encara nomenats i que, per aconseguir puntuació ens hem adequat al sistema de baremació que establia la normativa, fent així tots els mèrits possibles per accedir al nomenament, mèrits, que a partir d’ara, no es comptabilitzaran. Altrament, la nova baremació, feta només a partir de l’expedient acadèmic, contradiu el principi d’igualtat, mèrit i capacitat de l’estatut bàsic de l’empleat públic.

Entenem que aquest canvi de normativa ens perjudica i, per això, ens adreçam a totes aquelles persones que es trobin en la mateixa situació i facilitam la següent adreça de correu electrònic perquè puguem establir un espai de contacte i unir esforços per actuar conjuntament per una rectificació d’aquesta nova normativa per part de la Conselleria d’Educació:
 
aspirantsfuncionarissubstituts@gmail.com

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS