Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Fora les autopistes, benvinguts els desdoblaments

maiorica | 23 Juny, 2008 18:31

El Consell de Mallorca ha descartat de manera oficial el projecte d'autovia entre Inca i Manacor. És una bona notícia pels qui no creiem necessàries unes infraestructures tan desmesurades pel nostre territori, de petites dimensions en comparació amb els grans nuclis urbans i les llargues distàncies peninsulars. 
Traçat viari de Mallorca
Però no n'hi ha prou amb això: dues poblacions com Manacor i Inca no necessiten una autopista, però tampoc es poden conformar amb les carreteres actuals. La revocació definitiva d'un model de transport desproporcionat i agressiu no ha d'oblidar la necessitat d'implementar-ne un que millori la xarxa viària mallorquina.
 
Per això, crec urgent i de màxima prioritat que Inca i Manacor gaudeixin d'una carretera desdoblada, com la que fa el recorregut entre Manacor i Palma. Una carretera que aprofiti al màxim els trams viaris existents actualment, eixamplant-los i adaptant-s'hi al màxim al territori, complint alhora el seu paper de connexió viària ràpida i segura.

Més endavant, seria molt profitós que les autopistes ja existents, de Palma cap a Sa Pobla i cap a Llucmajor, fossin rebatejades com carreteres desdoblades. Òbviament, no es tracta d'un simple canvi de nom (que ja seria un fet simbòlic), sinó d'anar introduint les millores necessàries per reconvertir-les. Per exemple, incorporant-hi barreres de formigó per a la separació de carrils, una mancança que a les autopistes ha provocat una sinistralitat horrorosa amb víctimes mortals incloses. 
Autopista Palma-Sa Pobla (Inca)
Això "reconciliaria" unes vies agressives amb el territori, i la garantia que en un futur la seva possible expansió es faria dins uns paràmetres molt més respectuosos amb la geografia i el territori illenc.

Comentaris

 1. Re: Fora les autopistes, benvinguts els desdoblaments

  Conduje muchos años por la carretera antigua: Sa Pobla - Inca - Binissalem - Consell - Santa María - Palma.

  La carretera partía en dos varios de los pueblos. Si un vecino de Consell, en un domingo por la tarde, tenía que ir en coche o moto o bicicleta a la otra parte del pueblo, bueno, no te digo nada ante la caravana de coches casi parados que desde casi Sa Pobla hasta Santa María había. Era horrible.

  Como también lo era atravesar las tres rotondas de Inca.

  Creo que no tiene color este tema.
  Afortunadamente hay autopista (o autovía). Es un xelà.

  Fabián | 23/06/2008, 19:30
 2. Tu no tens ni idea de Mallorca

  Tu ets un camaco pixapins que no tens ni idea de les dimensions territorials de Mallorca. Un desdoblament o com li vulguis dir és exactament el mateix que una autopista.
  Per altra banda el senyor Fabián dir-li una altra vegada que és un puta espanyolista. I per acabar diré que és vergonyós que vostè tingui enllaços a partits NAZIS com Ciudadanos o Unión, Progreso y Democracia que fomenten l'odi racial i la xenofòbia anticatalana i antimallorquina. Simplement patètic i esperpèntic que hom tingui enllaços amb quatre malparits fills de puta que només diuen barbaritats i bajenades sobre la nostra llengua i cultura.

  Independentista | 23/06/2008, 20:32
 3. Re: Fora les autopistes, benvinguts els desdoblaments

  Fabián, soy partidario de cualquier obra que mejore el tránsito dentro de la isla; pero las autopistas han sido demasiado agresivas con el territorio (rotondas elevadas, destrucción de la zona boscosa de Campanet...). Una carretera como la de Manacor a Palma, con doble carril y mediana y aprovechando la vieja carrera, hubiese cumplido el mismo cometido. Para mí, hay debate.

  En cuanto al siguiente comentario, pues que vaya diciendo sobre lo que sé o soy. Siempre es orientativo para uno mismo. Eso sí: al próximo comentario a terceras personas te vas fuera.

  Y no ensucies el nombre de los independentistas de buena fe, hombre, que los hay. Utópicos, pero educados. En septiembre vuelve a la escuela y siéntate bien. Per què no et contesto en català? respeta y te respetarán. Anda majo: ducha fría, mucha lectura y madura un poquito.

  Manel | 23/06/2008, 21:13
 4. Provocacio o broma

  Independentista,
  ho dius en serio o es la tipica provocacio per "fomentar" es debat? Im-pressionant!, de veres.

  Atalaia | 25/06/2008, 20:57
 5. Carreteres

  A mi em sembla que abans de crear nous desdoblaments, el que s'ha de fer és millorar la xarxa de carreteres secundaries, molt deficient i en mal estat de conservació-

  Fer desdoblements semble més producte de la necesitat de la gent de UM de seguir donant a guanyar dobles a les empreses dels membres de la seva direcció.

  Carreteres com Pollença-ca,panet, Sencelles-Sant Joan- Vilafranca... S'arraco-Andratx, S'horta-Santanyi i moltes altressón deficients, estretes, perilloses i fa anys que no reben cap millore, però sem´le que dona mes prestigi (i tal volta més comisions?) crear noves carreteres abans d'arreglar les actuals.

  Joan | 29/06/2008, 11:28
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS