Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

La inaudita situació del Conservatori de les Illes Balears

maiorica | 21 Juliol, 2008 18:21

Després de passar per nombrosos emplaçaments marcats per la provisionalitat des de la seva fundació, el Conservatori Professional s'allotjà a l'actual edifici construït el 1999 amb aquesta finalitat. 
Conservatori Illes Balears

Però aviat es va quedar petit; un fet previsible, si partim del fet que aquell mateix any es va fundar el conservatori de grau superior i tots dos acabaren compartint ubicació. Si afegim que posteriorment arribaren els estudis de dansa, podem fer-nos la idea d'unes instal·lacions absolutament desbordades que fan impossible l'ampliació i progressió dels estudis musicals. I això sense comptar que durant uns mesos va servir de seu provisional per la recentment fundada Escola Superior d'Art Dramàtic (ESADIB), que la Banda Municipal de Palma hi fa els seus assajos...

En conclusió: les instal·lacions actuals ja són insuficients quan no fa ni deu anys de la seva inauguració. Tot plegat perjudica la qualitat de l'ensenyament musical, així com al seu alumnat i professorat.

Davant això caldrien diverses mesures.

Primer, seus pròpies pels diferents ensenyaments (grau professional, superior, i dansa), donat que l'edifici actual està saturat.

Segon, que els futurs edificis estiguin a poca distància o ben interconnectats entre ells, per afavorir la seva coordinació (incloent-hi el Conservatori Municipal de Palma).

Tercer, més consideració retributiva per a l'ensenyament musical: l'anterior Govern va pressupostar cent milions d'euros per edificar una Òpera... mentre al Conservatori no havia mitjans per adquirir llibres i instruments.

I quart, poc sabem de l'anomenat Procés de Bolonya, que regula i unifica els diferents ensenyaments superiors a Europa: com afectarà a les titulacions del Conservatori Superior i de Dansa?

Massa indefinicions i deficiències estructurals, que amenacen de fer trontollar el nostre ensenyament musical per saturació i indigència.

Comentaris

 1. Re: La inaudita situació del Conservatori de les Illes Balears

  La població balear ha crescut més en aquests darrers deu anys que durant cent anys. Que les instal.lacions són insuficients és cert però estan les illes preparades per mantenir a tanta gent? Veient com es gestiona tot, per part dels polítics, em sembla que no...

  caterina | 21/07/2008, 19:46
 2. Matís

  És ben cert, Caterina. Però això no val pel Conservatori, perquè bona part de la immigració rebuda els darrers anys és majorment una mà d'obra poc qualificada que no es pot permetre el luxe de dur els seus fills al Conservatori (tant pels preus, com per l'alt nivell que exigeixen per l'ingrés). A l'escola l'impacte sí és patent, doncs és un ensenyament obligatori i gratuït. Si de cas, es notaria al grau elemental; però tampoc.

  Conec l'alumnat del Conservatori, i l'ascens dels darrers anys es correspon amb una demanda creixent de la població ja existent, podria dir-se que cervant na formació complementària, "de qualitat" o vocacional.

  Menystenir això rebaixaria el nivell cultural d'aquelles capes socials que volen alguna cosa més que uns estudis reglats, i na opció alternativa als universitaris.

  Manel | 22/07/2008, 01:30
 3. BCN

  te echamos de menos en la filmoteca... ejem...

  Un abrazo

  Christian | 22/07/2008, 12:26
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS