Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Aragó Bulevard

maiorica | 16 Agost, 2008 00:35

El carrer Aragó de Palma entra en la recta final del seu eixamplament, que el durà a una remodelació en tota la seva amplitud. Des de la plaça Güell fins els accessos a Via de Cintura i l'autopista d'Inca, ja són poques les edificacions antigues (totes elles casetes baixes, la majoria en estat ruïnós) que cal esbucar per poder eixamplar de manera uniforme aquesta via urbana, a similitud del tram inicial entre la mateixa plaça i avingudes. Al tram final, fins es Pont d'Inca i Marratxí, les dificultats es redueixen a dues grans finques buides (costat muntanya) sense pràcticament edificacions.
 
Aquesta reurbanització té un condicionant. Segueix sent la principal via d'entrada i sortida de la ciutat, i és inexcusable que el trànsit ha de seguir tenint un paper important. I més encara quan Jacint Verdaguer serà un parc lineal sense circulació de vehicles, fet que impedirà redistribuir el trànsit d'entrada i sortida de Ciutat. Tot i així, l'amplària resultant permetrà alhora augmentar l'espai pels vianants i el nombre de carrils de circulació.

Quina és la fórmula més adient?
Crec que l'opció més adient és un bulevard. Tant per les grans possibilitats que el carrer ofereix, com per combinar de manera idònia les necessitats de vianants i conductors. Després de passejar-me per tot el carrer (que no és pas curt, però tinc bones cames), crec que els punts essencials a tenir en compte són els següents:

Primer
Voreres amples amb mobiliari urbà generós i abundant que afavoreixi la vida social del carrer. Tot i haver algunes zones inhòspites pendents d'urbanitzar, Aragó està farcit de comerços i té un caràcter creixentment residencial. També seria molt útil la col·locació de baranes de separar les voreres de l'asfalt com s'ha fet a alguns trams de les avingudes.

Segon
Calen tres carrils de circulació per sentit en tot el seu trajecte, des d'avingudes fins a Marratxí. Actualment en té dos en gairebé tot el seu traçat; però per absorbir amb garanties el tràfic rodat és imprescindible que en tingui tres, encara que per això s'hagin d'eliminar les zones d'aparcament. Això garantiria un trànsit molt més fluït, tenint en compte que després dels arranjaments de la via haurà un volum de circulació major per les comoditats de la nova via.

Tercer
Una mitjana de separació dels dos sentits de circulació (com hi ha a les avingudes, o General Riera). Sovint, els sinistres més greus es produeixen als xocs frontals. Tot i que actualment no sigui una lacra en aquest carrer, sempre augmentarà la seguretat. És més important la seva alçària que la seva amplitud, per fer de barrera a més de separador.

Quart
Semàfors a discreció, i rotondes. Amb l'eixamplament i reurbanització del carrer, el resultat serà una via molt ampla i, sobretot, amb trams absolutament rectes i llarguíssims. Molts conductors tindran la temptació d'augmentar la velocitat en una via tan còmoda i de relaxar la seva atenció: sol passar, tant conscient com inconscientment. Si no, seria inexplicable la sinistralitat de les autopistes, teòricament les vies més segures per circular. Tanmateix, l'escassetat de semàfors convertiria Aragó en una autopista urbana que malmetria la vida de barri.
 
Si es fa una reurbanització adequada, per etapes (primer els trams per eixamplar, que són els més caòtics) i unificada estèticament a tot el carrer, Aragó es convertiria en una esplèndida entrada i sortida principal de Ciutat. Un bulevard de passeig, de dinàmica vida comercial i residencial. Una artèria de gran capacitat de trànsit rodat, però sense caure en els vicis de via ràpida. I que essent la via més llarga de Palma (amb més de 300 números per banda) una digna competidora de la calle Alcalá de Madrid o... del mateix carrer d'Aragó de Barcelona, també en procés d'eixamplament per transformar-se en rambla al seu tram final.

Comentaris

  1. Enhorabona i gràcies

    Pel estudi sobre el terreny i sempre per la teva consciència ciutadana.

    Juan | 16/08/2008, 10:33
  2. Re: Aragó Bulevard

    Com a Marratxiner i conductor habitual (quina condemna), gràcies per expresar-ho tot amb tanta claretat i per ses idees tan bones. Tant de bo l'Ajuntament de Palma i el de Marratxí arribéssin a entendrer-se i es fes una obra eficient d'una vegada, aprofitant s'eixample d'es carrer Aragó. Salut!

    Eli | 16/08/2008, 10:59
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS