Administrar

Calaix de sastre arran la meva vida quotidiana a Ciutat de Mallorca

Òpera còmica al teatre Xesc Forteza

maiorica | 19 Abril, 2009 15:05

El proper dimarts 21 d'abril arribarà al teatre Xesc Forteza de Palma "The Telephone" (1947), òpera còmica en un acte, organitzat per Amics de l'Òpera del Teatre Principal. L'òpera serà representada en el seu idioma original, l’anglès, i comptarà amb subtítols en català.
The Telephone

És una obra de petites dimensions per només dos cantants i part orquestral adaptada per a piano; una oportunitat per conèixer Gian Carlo Menotti (1911-2007), potser l'últim gran operista de la història. Italià de naixement i nord-americà d'adopció, fou l'últim compositor d'òperes en el sentit estricte de la paraula amb unes 30 obres quan el gènere ja era desplaçat per altres estils escènics.

Gian Carlo Menotti (1911-2007)   Benjamin Britten (1913-1976)   Dmitri Xostàkovitx (1906-1975)

Hom l’ha vist com el successor de Giacomo Puccini en mantenir les essències del gènere, incorporant-li les novetats del seu temps, però sense que perdés el seu lirisme i popularitat. Autors precedents com Igor Stravinski o Arnold Schoenberg allunyaren l'òpera del públic amb experiments difícils de comprendre (fins i tot avui dia), mentre coetanis com Benjamin Britten o Dmitri Xostakóvitx mai varen dedicar-se prioritàriament. Per això, Menotti és el darrer operista en el sentit clàssic de la paraula tot i dedicar-s’hi a destemps i patir un desconeixement generalitzat.

L'obra tracta en clau d'humor sobre els problemes de comunicació d’una parella, la qual empra fonamentalment el telèfon per comunicar-s'hi (curiosament, després de més de 60 anys l'argument té una vigència inusitada). Els seus intèrprets seran Fanny Marí (soprano), Tomeu Bibiloni (baríton) i David Mohedano (piano). Degut a la seva brevetat, el programa es complementarà amb una primera part amb cançons de Ralph Vaughan Williams i del mateix Menotti.

Comentaris

Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS